Praznik vina i gastronomije u novembru

Drugi po redu Belgrade Wine & Dine, regionalni festival vina i gastronomije, održaće se 29. i 30. novembra u Mikser House-u.

04-06-2015

|

15:24

Drugi po redu "Belgrade Wine & Dine", regionalni festival vina i gastronomije, održaće se 29. i 30. novembra u Mikser House-u.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 31.10.2014. - 15:40:00

Praznik vina i gastronomije u novembru
(Foto: Belgrade Wine & Dine PR)

Manifestacija koja se realizuje u saradnji Mikser House-a i Wine Jam-a, je nastala sa idejom da vinsku i "gourmet" kulturu približi i učini dostupnom urbanoj publici, umreži vinare i gastronome i prikaže posebnosti regionalne gastronomske i vinske ponude.

Belgrade Wine & Dine festival omogućava svim zaljubljenicima u vino i hranu, da na neposredan način dožive vinsku kulturu, bliže se upoznaju sa ovim napitkom, otkriju nove vinske sorte, a u isto vreme uživaju u kulinarskim specijalitetima i istraže aktuelne trendove u gastronomiji.

Samo ime festivala teži da ukaže na jedinstveni beogradski duh koji BW&D čuva i neguje, a ono po čemu se "Belgrade Wine & Dine" razlikuje od drugih manifestacija sličnog karaktera jeste poseban koncept koji pravi iskorak iz ustaljenih okvira, a ogleda se u nekonvencijalnoj atmosferi, zabavi, druženju uz pažljivo odabrane vinske i gastro sadržaje.

Svi posetioci će imati priliku da probaju vina najboljih regionalnh proizvođača, ali i da saznaju nešto više o tehnologiji spravljanja i čuvanja, o sortama vina, dok će na nizu nesvakidašnjih gastronomskih radionica somelijeri, enolozi, gastronomi, kulinari i čokolaterijeri govoriti o uklapanju hrane i vina, demonstrirati pripremanje specijaliteta i još mnogo toga.

Jednodnevna karta za festival "Belgrade Wine & Dine" je 500 dinara, a biće dostupna u pretrpodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i na ulazu u Mikser House tokom trajanja manifestacije. Karte za gastro i vinske radionice, u koje ulazi i cena jednodnevne karte za festival, će se prodavati po specijalnim cenama koje će naknadno biti objavljene.