Povrće u rerni
Zdravo i jednostavno za spremanje, povrće u rerni je uvek pravi izbor.
06-06-2015
|10:34
Zdravo i jednostavno za spremanje, povrće u rerni je uvek pravi izbor.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 29.4.2014. - 12:05:00
(Foto:bigstock/Rawlik)
Sastojci:
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 2 glavice luka
- 150 g graška
- 2 šargarepe
- 3 jajeta
- 250 ml neutralne pavlake
- 50 g rendanog parmezana
- so, biber
- čili u prahu (za one koji vole ljuto)
Prirpema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Papriku očistiti i iseći na komade. Luk iseći na deblje kriške, a šargarepu na tanke kolutiće. Procediti grašak (ukoliko je iz konzerve, a ako je svež ili zamrznut prvo ga treba skuvati) i izmešati sa ostalim povrćem. Poređati u nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu, piše Yumama.com.
Razmutiti jaja, dodati pavlaku i parmezan, sve posoliti i pobiberiti. Za one koji volje ljuto dodati čili. Preliti povrće i zapeći u rerni (oko 25 minuta).