Povratak 90-ih: Čokoladne usne
Nakon decenijske pauze, čokoladne usne ponovo su u žiži modne scene.
06-06-2015
|05:09
Nakon decenijske pauze, čokoladne usne ponovo su u žiži modne scene.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 03.10.2013. - 12:00:00
(Foto:indulgy, polyvore)
Predivni bakarni i braon tonovi jesu zaštitni znak ove jeseni. Intenzivne nijanse braon palete na vašim usnama biće pun pogodak. Osvežite vaš izgled s prvih prohladnim danima.
Ukoliko se prisetite filmova, knjiga, modne scene tokom devdesetih godina uočićete da većina junakinja ima jedan neizostavan detalj - braon karmin na usnama. Osmišljen kao detalj koji će ujedno biti trendi, hladan, ali i vatren, braon karmin potpuno je osvojio tadašnji Holivud.
Izgleda da se pravilo modne scene koje podrazumeva da stari trendovi nakon nekog perioda ponovo postaju aktuleni, primenio i na neodoljive čokoladne usne.
Braon je vrlo zahvalna boja. Njena paleta prostire se od neutralnih prirodnih nijansi koje su adekvatne za dnevne aktivnosti, do intenzivnih koje daju poseban sofisticirani izgled.
Ova nijansa dobro stoji svima - Svetloj puti daje potrebnu dinamiku, dok se u tamne tonove kože savršeno uklapa.
(Foto: polyvore)
Nanošenje karmina:
Kao i kod purpurnih i crvenih nijansi, mora se obratiti posebna pažnja na nanošenje braon karmina.
Uvek koristite olovku za usne u kombinaciji sa karminom.
1. Na usne namesite transparentni puder.
2. Nakon toga, utapkajte željeni karmin na središnji deo usana.
3. Kada ste dobili jasniju sliku konture i popunili središnji deo, uzmite olovku za usta i pažljivo iscrtajte konturu celih usana. Kada birate nijansu olovke, kako ne bi došlo do velikog kontrasta potrebno je uzeti ako ne istu onda nijansu, najviše dve tamniju.
4. Kada ste iscrtali usne, četkicom za ruž ravnomerno nanesite karmin na gornju i donju usnu.
5. Nakon toga, uzmite papirnu maramicu i blago je poljubite. Na taj način odstranićete višak ruža.
(Foto: polyvore)