Potaž od kukuruza i karfiola
Ovaj potaž je savršen izbor za svako doba godine, a posebno nam prija u prelaznim periodima, kada je neophodno da jačamo imunitet...
17-11-2025
|11:47
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja ili putera
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 400 g kukuruza (svežeg, iz konzerve ili zamrznutog)
- 300 g karfiola, isečenog na cvetiće
- 500 ml povrtnog bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- So i biber po ukusu
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckajte. Zagrejte ulje ili puter u šerpi i propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte kukuruz i karfiol, kratko propržite, pa sipajte povrtni bujon. Začinite solju i biberom. Kuvajte 15–20 minuta dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i izblendajte štapnim blenderom dok ne dobijete potpuno glatku kremastu teksturu. Vratite na ringlu, dodajte pavlaku za kuvanje i kratko zagrejte, pazite da ne provri. Po potrebi dodajte još soli ili malo vode da dobijete željenu gustinu.
PRIJATNO!