Potaž od kukuruza i karfiola

Ovaj potaž je savršen izbor za svako doba godine, a posebno nam prija u prelaznim periodima, kada je neophodno da jačamo imunitet...

17-11-2025

|

11:47

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja ili putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 400 g kukuruza (svežeg, iz konzerve ili zamrznutog)
  • 300 g karfiola, isečenog na cvetiće
  • 500 ml povrtnog bujona
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Crni i beli luk sitno naseckajte. Zagrejte ulje ili puter u šerpi i propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte kukuruz i karfiol, kratko propržite, pa sipajte povrtni bujon. Začinite solju i biberom. Kuvajte 15–20 minuta dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i izblendajte štapnim blenderom dok ne dobijete potpuno glatku kremastu teksturu. Vratite na ringlu, dodajte pavlaku za kuvanje i kratko zagrejte, pazite da ne provri. Po potrebi dodajte još soli ili malo vode da dobijete željenu gustinu.

PRIJATNO!