Potaž od graška i celera

Prava vitaminska bomba od obroka, koji će nam svima prijati u periodu promenljivog vremena...

27-10-2025

|

13:08

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 300 g svežeg ili zamrznutog graška
  • 1 srednji celer (koren), iseckan
  • 1 srednja tikvica, iseckana (može i bez tikvice)
  • 1 mali crni luk, iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 700 ml povrtnog bujona ili vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite 2-3 minuta dok ne postanu staklasti. Dodajte koren celera i tikvicu, pa pržite još 3-4 minuta. Sipajte grašak i povrtni bujon, posolite i pobiberite po ukusu. Pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte 30 minuta dok povrće ne omekša. Sklonite s vatre i izblendajte štapnim blenderom dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Po potrebi dodajte još bujona ili vode da postignete željenu gustinu. Poslužite toplo i po želji pospite maslinovim uljem ili dodajte začine koje volite...

PRIJATNO!