Potaž od graška i celera
Prava vitaminska bomba od obroka, koji će nam svima prijati u periodu promenljivog vremena...
27-10-2025
|13:08
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 300 g svežeg ili zamrznutog graška
- 1 srednji celer (koren), iseckan
- 1 srednja tikvica, iseckana (može i bez tikvice)
- 1 mali crni luk, iseckan
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 700 ml povrtnog bujona ili vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite 2-3 minuta dok ne postanu staklasti. Dodajte koren celera i tikvicu, pa pržite još 3-4 minuta. Sipajte grašak i povrtni bujon, posolite i pobiberite po ukusu. Pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte 30 minuta dok povrće ne omekša. Sklonite s vatre i izblendajte štapnim blenderom dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Po potrebi dodajte još bujona ili vode da postignete željenu gustinu. Poslužite toplo i po želji pospite maslinovim uljem ili dodajte začine koje volite...
PRIJATNO!