-
Poslednjih 5 pesama
- Poslednja igra leptira - Nataša
- Osvajači - Mozda nebo zna
- Jakarta - Pozovi Me
- Gibonni - Oprosti
- Denis & Denis - Ja sam lazljiva
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Zdravlje
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
-
Preporučujemo
Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju
Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.50 125.37 126.25 USD 99.15 99.85 100.55
-
Potaž od bukovača
Bukovače su sjajne za imunitet, a potaž od bukovača je izuzetno ukusan, hranljiv i lak obrok koji će vam dati dodatnu enrgiju i okrepiće vas tokom vrućina.
01-08-2024 | 11:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, og-vision
Sastojci:
500 g bukovača1 veći krompir
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 l povrtnog bujona
200 ml pavlake za kuvanje
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte nasečene bukovače i nastavite sa dinstanjem dok ne puste vodu i postanu mekane. Dodajte na kockice isečen krompir i šargarepu, pa nalijte povrtnim bujonom. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20-30 minuta. Sklonite sa vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu. Vratite na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Servirajte toplo, posuto seckanim svežim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Čorba od slatkog krompira
Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: