
Potaž od bukovača
Bukovače su sjajne za imunitet, a potaž od bukovača je izuzetno ukusan, hranljiv i lak obrok koji će vam dati dodatnu enrgiju i okrepiće vas tokom vrućina.
01-08-2024
|11:21
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
500 g bukovača
1 veći krompir
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 l povrtnog bujona
200 ml pavlake za kuvanje
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte nasečene bukovače i nastavite sa dinstanjem dok ne puste vodu i postanu mekane. Dodajte na kockice isečen krompir i šargarepu, pa nalijte povrtnim bujonom. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20-30 minuta. Sklonite sa vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu. Vratite na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Servirajte toplo, posuto seckanim svežim peršunom.
PRIJATNO!