Potaž od bukovača

Bukovače su sjajne za imunitet, a potaž od bukovača je izuzetno ukusan, hranljiv i lak obrok koji će vam dati dodatnu enrgiju i okrepiće vas tokom vrućina.

01-08-2024

|

11:21

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


500 g bukovača

1 veći krompir

1 crni luk

2 čena belog luka

1 šargarepa

1 l povrtnog bujona

200 ml pavlake za kuvanje

Maslinovo ulje

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju


Priprema:


Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte nasečene bukovače i nastavite sa dinstanjem dok ne puste vodu i postanu mekane. Dodajte na kockice isečen krompir i šargarepu, pa nalijte povrtnim bujonom. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20-30 minuta. Sklonite sa vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu. Vratite na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Servirajte toplo, posuto seckanim svežim peršunom.

PRIJATNO!