Posni Švarcvald

06-06-2015

|

11:10

Ovaj slatki zalogaj možete da priuštite sebi u ovim divnim danima posta, ali i kada želite laganu i brzu poslasticu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 9.4.2014. - 16:33:00

Posna Švarcvald torta
(Foto:bigstock/Svetlanamartyn)

Sastojci:
Kore:
- 600 g šećera
- 800 ml vode
- 25 punih kašika brašna
- 4 kašike kakaa
- 8 kašika ulja
- 6 kašika džema po ukusu
- 4 kašike sode bikarbone
Fil:
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 100 ml vode
- 300 g posnog šlaga
- 100 g posne čokolade za kuvanje

Priprema:
U vodi otopiti šećer, dodati ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjediniti i podeliti testo na tri dela.
Kore peći, svaku posebno u četvrtastom plehu dimenzija 30x40 na 180C nekih 30 minuta. Pečene kore ohladiti pre filovanja.
Prokuvati višnje sa šećerom i vodom. Procediti skuvane višnje, ali tečnost ne bacati. Na prvu koru poređati skuvane i oceđene višnje. Umutiti šlag s vodom, pa u trećinu dodati čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja.