Posni medenjaci

U toku Božićnog posta posni medenjaci su idealno rešenje da zasladite dan.

03-06-2015

|

12:28

U toku Božićnog posta posni medenjaci su idealno rešenje da zasladite dan.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 23.12.2014. - 10:00:00

Hrana - Posni medenjaci
(Foto:bigstock/ibrkav)

Sastojci:

- 11 Kašika ulja
- 11 kašika vode
- 11 kašika šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašika cimeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 450 g brašna

Pripreme:

Izmešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodajte ulje, vodu i med i dobro izmešajte.

Dodajte kašiku cimeta, dobro sjedinite, pa razvucite testo na 1 cm debljine i vadite kolutove, odnosno medenjake.

Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni oko 10 minuta. Po želji možete pravitii druge oblike pomoću modlica, a kada su pečeni, pospite šećerom u prahu i služite uz čaj ili kafu.