Posni đuveč

Ukoliko ste se uželeli domaće kuhinje, naspram široke ponude brze hrane, napravite đuveč.

03-06-2015

|

13:46

Ukoliko ste se uželeli domaće kuhinje, naspram široke ponude brze hrane, napravite đuveč.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 20.11.2013. - 13:20:00

Posni đuveč
(Foto: coolinarka)

Sastojci:
 - praziluk
 - 1 glavica crnog luka
 - 1 češanj belog luka
 - 2-3 šargarepe
 - paškanat
 - 1 crvena, zelena i žuta paprika
 - tikvica
 - paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve
 - 1 šolja pirinča
 - maslinovo ili suncokretovo ulje
 - so, biber
 - sitno iseckan peršunov list
Priprema: Sve povrće iseckati na kockice i propržiti ga na ulju, ali da se ne raspadne. Začiniti solju i biberom po želji i na kraju dodati paradajz i zaliti vodom. Ovaj đuveč je najukusniji ako se sprema u AMC ili Zepter posuđu na tihoj vatri na plotni, a ko nema to posuđe, onda u plehu ili tepsiji sve polako zapeći u rerni.