Posni đuveč
Ukoliko ste se uželeli domaće kuhinje, naspram široke ponude brze hrane, napravite đuveč.
03-06-2015
|13:46
Ukoliko ste se uželeli domaće kuhinje, naspram široke ponude brze hrane, napravite đuveč.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 20.11.2013. - 13:20:00
(Foto: coolinarka)
Sastojci:
- praziluk
- 1 glavica crnog luka
- 1 češanj belog luka
- 2-3 šargarepe
- paškanat
- 1 crvena, zelena i žuta paprika
- tikvica
- paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve
- 1 šolja pirinča
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- so, biber
- sitno iseckan peršunov list
Priprema: Sve povrće iseckati na kockice i propržiti ga na ulju, ali da se ne raspadne. Začiniti solju i biberom po želji i na kraju dodati paradajz i zaliti vodom. Ovaj đuveč je najukusniji ako se sprema u AMC ili Zepter posuđu na tihoj vatri na plotni, a ko nema to posuđe, onda u plehu ili tepsiji sve polako zapeći u rerni.