Posni čiz kejk

Lagana, izuzetno ukusna poslastica obradovaće vaše ukućane u dane posta.

04-06-2015

|

13:35

Lagana, izuzetno ukusna poslastica obradovaće vaše ukućane u dane posta.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 21.3.2014. - 15:21:00

Posni čiz kejk
Foto:(bigstock foto:svry)

Sastojci:

- Kora: 50 g mlevenih oraha
- 50 g mlevene posne plazme
- 35 g margarina
- po potrebi sirup od maline
- Fil: 1,5 dl biljne slatke pavlake
- 100 g malina
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika šećera
- 1 kašika gustina

Priprema:
Kora: margarin otopiti, pa dodati orahe i plazmu i izmešati. Dodavati voćni sirup kako bi se dobila kompaktna smesa. Ostaviti da se stegne oko pola sata u frižideru, pa oblikovati rolnicu prečnika oko 3 cm.

Iseći na 12 krugova.

Fil: Maline i šećere staviti da provre. Gustin razmutiti u malo vode, pa ukuvati sa malinama. Dodati još malo vode ako je sos previse gust. Slatku pavlaku umutiti. Na svaki krug staiti pavlaku, pa sos od malina. Ukrasiti po želji.