Pohovani patlidžan

Lagana i brza jela najbolja su i najosvežavajuća u vrelim danima.

06-06-2015

|

02:11

Lagana i brza jela najbolja su i najosvežavajuća u vrelim danima.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 15 8.2013. - 13:30:00

patlidzan
(Foto:zalogaj)

Evo recepta za jelo koje se lako i brzo sprema, a uz njega možete napraviti neku salatu ili kao prilog dodati sir ili pavlaku.

Namirnice:
2-3 manja plava paradajza,so,4 jaja, brašno, malo mleka, ulje.

Priprema:

Plavi paradajz oljuštiti, iseći na ploške ili kolutove,posoliti i ostaviti da odstoji jedno pola sata. Kada pusti sok ocediti. Za to vreme umutiti viljuškom cela jaja, dodati malo brašna i
malo mleka da se dobije masa gušća nego za palačinke. Zagrejati ulje u tiganju pa svaki kolut uvaljati u brašno pa u jaja i peći sa obe strane dok ne porumeni.