Pohovani karfiol
Ukusan obrok koji možete da poslužite i kao glavno jelo i kao prilog. Servirati sa pavlakom preko karfiola.
04-06-2015
|07:32
Ukusan obrok koji možete da poslužite i kao glavno jelo i kao prilog. Servirati sa pavlakom preko karfiola.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:3.2.2014. - 13:10:00
(Foto:zoomyummy)
Sastojci:
- 750g svežeg karfiola
- 3 jaja
- 100 ml mleka
- 1 kašika vegete
- po potrebi brašno
- po potrebi ulje
- po želji biber
- pavlaka
Priprema: Napuniti šerpu vodom i sačekati da proključa. Karfiol oprati i razdvojiti na cvetove. U provrelu vodu ubaciti karfiol, smanjiti malo jačinu vatre i ostaviti da se kuva do 5 minuta-ne duže. Potrebno je da samo blago omekša ali da praktično ostane čvrst, nikako da se skuva! Ocediti karfiol. Jaja razmutiti blago viljuškom i dodati vegetu i mleko, još malo razmutiti. Ugrejati ulje (dubine oko 1 cm) na srednjoj vatri, ne treba da bude suviše vrelo ali ni suviše blago. Karfiol uvaljati u brašno, potom umočiti u smesu sa jajima a potom ponovo uvaljati u brašno. Pri prženju okretati karfiol s vremena na vreme tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje. Ocediti od ulja na papirnoj salveti i pobiberiti sveže samlevenim biberom.