Pohovane tikvice sa pavlakom
Lagani letnji obrok možete servirati i kao dodatak i kao glavno jelo... Jednostavno je za pripremu, a može da se jede i ohlađeno u frižideru. Prijatno.
06-06-2015
|13:02
Lagani letnji obrok možete servirati i kao dodatak i kao glavno jelo... Jednostavno je za pripremu, a može da se jede i ohlađeno u frižideru. Prijatno.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:9.6.2014. - 13:00:00
(Foto:Rawlik/Bigstockphoto)
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 4 jajeta
- brašno
- prezle (po želji)
- ulje
- so
Priprema: Tikvice oljuštiti, iseći na kolutove. Ređati ih u đevđir, kako bi se bolje ocedile, a preko svakog reda posuti malo soli. Ostaviti ih da odstoje 2 sata.
Jaja umutiti i obavezno posoliti. Takođe i brašno bi trebalo malo posoliti. Tikvice blago ocediti, pa valjati prvo u brašno, pa u jaja, pa u prezle i spuštati u vrelo ulje. Na kraju dodati pavlaku, ili izrendajte feta sir po želji...