Pohovane tikvice
06-06-2015
|18:17
Pripremite ih brzo i lako i uživajte u laganom obroku. Možete ih kombinovati sa različitim sirevima i salatama.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 21.5.2015. - 13:55:00
(Foto: Bigstockphoto/Rawlik)
Sastojci:
- 1-2 jajeta
- so
- 1-2 tikvice srednje veličine
- 1 kašičica praška za pecivo
- brašno
- ulje
Priprema: Umutiti jaje (jedno jaje-jedna tikvica, 2 jajeta 2 tikvice itd), tikvice izrendati i ostaviti da odstoje oko 5-10 minuta, dok ne ispuste sok, umešati sa umućenim jajetom i posoliti po želji. Zatim dodati brašno, onoliko koliko je potrebno da ne budu ni retke ni guste, već kao smesa za palačinke i dodati prašak za pecivo. Zagrejati ulje, vaditi kašikom po 2-3 tikvice i peći na tihoj vatri da ne izgore.