-
Poslednjih 5 pesama
- Denis & Denis - Oaza snova
- Bajaga - Jedino To Se Zove Ljubav
- Boris Novković - Kad On Te Ostavi
- Boris Rezak - Tako lako
- Zana - Dodirni mi kolena
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.87 102.58 103.30
-
Počelo je prijavljivanje za „Pekarijadu 2025“
Kompanija Lesaffre Srbija sa ponosom najavljuje početak prijava za petu „Pekarijadu“, nacionalno takmičenje koje okuplja najbolje pekare iz cele Srbije. U 2025. godini, svi talentovani pekari
25-02-2025 | 15:48 | Autor/Izvor: Naxi media, Pekarijada.rs
Foto: Pekarijada.rs
Prijavljivanje za „Pekarijadu 2025“ trajaće do kraja februara 2025. godine, a početak takmičenja planiran je za mart.
Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do maja 2025, nakon čega će se od septembra takmičenju priključiti i budući mladi pekari. U septembru i oktobru biće održana polufinalna takmičenja, nakon čega ćemo, u novembru 2025. godine, u velikom finalu „Pekarijade“, saznati pobednike po kategorijama. Finale će biti organizovano u Lesaffre pekarskom centru u Beogradu. Ovo jedinstveno nacionalno takmičenje u pekarskoj struci završiće se svečanim proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada „Prvi među najboljima“.
Kvalifikacije za petu Pekarijadu biće organizovane u pet regiona u Srbiji, u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Paraćinu i Leskovcu.
Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija. Za pekare profesionalce predviđeno je pet kategorija: hleb, burek, štrudla, pizza i kroasan, dok će najbolji mladi pekari imati sasvim novi izazov i takmičiće se u pripremanju štrudle sa makom.
Pekarijada je mnogo više od takmičenja – to je prilika za razmenu znanja i iskustava, unapređenje zanata i promociju pekarske struke. Uz kontinuirani rast interesovanja, 2025. godina obećava još veći broj učesnika i još kvalitetniju konkurenciju.
Foto: Pekarijada.rs
Kandidate će ocenjivati stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova – istaknuti predstavnici struke, predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze sa takmičenja “Campionato del mondo pizza squadre” održanog u Palermu 2022. godine, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.
Osim titule „Prvi među najboljima“, pobednici će osvojiti vredne nagrade i priznanja.
Pozivamo sve profesionalne pekare i buduće mlade pekare da se prijave i postanu deo ovog jedinstvenog takmičenja.
Sve informacije o toku prijavljivanja i takmičenju biće objavljivane na Facebook stranici „Pekarijade“, kao i na sajtu www.pekarijada.rs.
Zainteresovani kandidati mogu da se prijave do kraja februara 2025. godine popunjavanjem forme za prijavu na navedenom web sajtu i Facebook stranici, kao i slanjem SMS poruke na broj: 062 20 88 18 ili e-maila na pekarijada.lrs@lesaffre.com.
Dobrodošli na Pekarijadu 2025! -
Pročitajte i...
Veče za dame uz komediju „Uvrnuti petak 2“ u mts Dvorani, Cine Grandu i Vilinom Gradu
Još jedno nezaboravno VEČE ZA DAME, ukrasiće ovo leto u mts Dvorani u petak 08. avgusta, kada će posetioci imati prilike da pogledaju najnoviju, američku komediju „Uvrnuti petak 2“. Film koji se već najavljuje kao komedija godine biće prikazan u Sali 6 u mts Dvorani, ali i paralelno u bioskopima Cine Grand i Vilin grad u Nišu.
Šik soare sa Smiljanom Popov
Serijal modnih soarea Smiljane Popov u Domu Jevrema Grujića, u salonu u koji je kraljica Marija svraćala bez protokola, kod svoje dvorske dame Mirke Grujić i gde su se odvijali mondenski prestonički balovi, posle epizoda posvećenih istoriji mode u Srba od 19. veka (prvih trendsetera u nas – Dositeja Obradovića i Vuka Karadžića, verovali ili ne; kako smo se iz šalvara i dimija presvlačili u frakove i krinoline i počeli da teramo zapadnjačku modu), zatim glamuroznog poglavlja između dva rata, kada je Beograd bio poznat kao “mali Pariz”, te se govorilo “Kada u Parizu pada kiša, u Beogradu se otvaraju kišobrani”, a najnoviji modni trendovi momentalno stizali čuvenim Orijent ekspresom), treća epizoda predavanja o istoriji odevanja u nas posvećena je modi u Jugoslaviji.
Održan impresivni flamenko koncert sa umetnicima iz Španije
Ugledni španski pijanista Dijego Valdivija i njegova sedmočlane grupa muzičara i plesača održala je impresivni flamenko koncert na otvorenom, 6. jula 2025. na “Open Air Corner-u” Luke Beograd, pod nazivom “Flamenko šou – Arome juga”.
Dvanaest španskih dizajnerki izlaže u Servantesu!
Izložba „Dizajnerke: (re)dizajniranje sveta“ biće otvorena u četvrtak, 10. jula u 19.30 časova u galeriji Instituta Servantes u Beogradu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: