-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Zivim da te nadjem
- Riblja čorba - Kada padne noć
- Parni Valjak - Otkad Te Ne Vidjam Cesto
- Tap 011 - Okreni broj 95
- Boris Rezak - Pokora
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
Efikasna rešenja za uklanjanje neprijatnih mirisa u frižideru
Sigurno ste se bar nekad susreli sa neprijatnim mirisima koji dolaze iz frižidera. Čak iako ste prečistili sve i izbacili hranu, moguće je da je frižider zadržao neprijatan miris. Iapk moguće je rešiti se neprijatnih mirisa u frižideru i kanti koristeći prirodne metode koje će vaš dom ispuniti prijatnim mirisom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 102.28 103.01 103.73
-
Počelo je prijavljivanje za „Pekarijadu 2025“
Kompanija Lesaffre Srbija sa ponosom najavljuje početak prijava za petu „Pekarijadu“, nacionalno takmičenje koje okuplja najbolje pekare iz cele Srbije. U 2025. godini, svi talentovani pekari
25-02-2025 | 15:48 | Autor/Izvor: Naxi media, Pekarijada.rs
Foto: Pekarijada.rs
Prijavljivanje za „Pekarijadu 2025“ trajaće do kraja februara 2025. godine, a početak takmičenja planiran je za mart.
Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do maja 2025, nakon čega će se od septembra takmičenju priključiti i budući mladi pekari. U septembru i oktobru biće održana polufinalna takmičenja, nakon čega ćemo, u novembru 2025. godine, u velikom finalu „Pekarijade“, saznati pobednike po kategorijama. Finale će biti organizovano u Lesaffre pekarskom centru u Beogradu. Ovo jedinstveno nacionalno takmičenje u pekarskoj struci završiće se svečanim proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada „Prvi među najboljima“.
Kvalifikacije za petu Pekarijadu biće organizovane u pet regiona u Srbiji, u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Paraćinu i Leskovcu.
Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija. Za pekare profesionalce predviđeno je pet kategorija: hleb, burek, štrudla, pizza i kroasan, dok će najbolji mladi pekari imati sasvim novi izazov i takmičiće se u pripremanju štrudle sa makom.
Pekarijada je mnogo više od takmičenja – to je prilika za razmenu znanja i iskustava, unapređenje zanata i promociju pekarske struke. Uz kontinuirani rast interesovanja, 2025. godina obećava još veći broj učesnika i još kvalitetniju konkurenciju.
Foto: Pekarijada.rs
Kandidate će ocenjivati stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova – istaknuti predstavnici struke, predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze sa takmičenja “Campionato del mondo pizza squadre” održanog u Palermu 2022. godine, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.
Osim titule „Prvi među najboljima“, pobednici će osvojiti vredne nagrade i priznanja.
Pozivamo sve profesionalne pekare i buduće mlade pekare da se prijave i postanu deo ovog jedinstvenog takmičenja.
Sve informacije o toku prijavljivanja i takmičenju biće objavljivane na Facebook stranici „Pekarijade“, kao i na sajtu www.pekarijada.rs.
Zainteresovani kandidati mogu da se prijave do kraja februara 2025. godine popunjavanjem forme za prijavu na navedenom web sajtu i Facebook stranici, kao i slanjem SMS poruke na broj: 062 20 88 18 ili e-maila na pekarijada.lrs@lesaffre.com.
Dobrodošli na Pekarijadu 2025! -
Pročitajte i...
Dodatna finalna predstava Fantoma iz opere – 30. aprila u Sava centru
Zbog nezaboravne atmosfere koju je Beograd priredio izvođačima i celom timu, biće održana dodatna, finalna predstava mjuzikla Fantom iz opere, 30. aprila od 18 časova u Sava centru – isključivo u čast beogradske publike.
Rekordan broj očeva u programu „Podrška, ne perfekcija“ Fondacije Novak Đoković!
Zamislite da imate samo 11 minuta dnevno sa svojim detetom. Prema najnovijim istraživanjima, upravo toliko prosečan otac u Srbiji svakodnevno provodi sa svojom decom. Ipak, podaci otkrivaju i nešto ohrabrujuće – današnji očevi žele više. Oni koji nisu uspeli da isprate prve korake i reči svoje dece, danas to opisuju kao najdublje žaljenje.
29. Radio dani RAB SRBIJA
I ovog proleća, okupljamo se na Zlatiboru – mi koji volimo radio, koji živimo radio i koji znamo da su radijski ljudi posebna vrsta: topla, predana, radoznala i uvek spremna da deli znanje. Radio dani su pravo mesto za to – da učimo, razmenjujemo ideje, smejemo se i, naravno, uživamo u muzici i dobrom društvu.
Uz ovacije publike održana premijera mjuzikla Fantom iz opere u Sava centru
Svetski mjuzikl “Fantom iz opere” premijerno je izveden u Beogradu 22.04.2025. u rasprodatom Sava centru uz ovacije publike.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: