-
Poslednjih 5 pesama
- Bojan Marović - Idem, Odlazim
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Merlin - Sve Do Medalje
- Idoli - Dok dobuje kisa
- Neverne Bebe - Dvoje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Počelo je prijavljivanje za „Pekarijadu 2025“
Kompanija Lesaffre Srbija sa ponosom najavljuje početak prijava za petu „Pekarijadu“, nacionalno takmičenje koje okuplja najbolje pekare iz cele Srbije. U 2025. godini, svi talentovani pekari
25-02-2025 | 15:48 | Autor/Izvor: Naxi media, Pekarijada.rs
Foto: Pekarijada.rs
Prijavljivanje za „Pekarijadu 2025“ trajaće do kraja februara 2025. godine, a početak takmičenja planiran je za mart.
Predselekcija i kvalifikacije za finale će trajati do maja 2025, nakon čega će se od septembra takmičenju priključiti i budući mladi pekari. U septembru i oktobru biće održana polufinalna takmičenja, nakon čega ćemo, u novembru 2025. godine, u velikom finalu „Pekarijade“, saznati pobednike po kategorijama. Finale će biti organizovano u Lesaffre pekarskom centru u Beogradu. Ovo jedinstveno nacionalno takmičenje u pekarskoj struci završiće se svečanim proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada „Prvi među najboljima“.
Kvalifikacije za petu Pekarijadu biće organizovane u pet regiona u Srbiji, u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Paraćinu i Leskovcu.
Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati će se nadmetati u ukupno šest kategorija. Za pekare profesionalce predviđeno je pet kategorija: hleb, burek, štrudla, pizza i kroasan, dok će najbolji mladi pekari imati sasvim novi izazov i takmičiće se u pripremanju štrudle sa makom.
Pekarijada je mnogo više od takmičenja – to je prilika za razmenu znanja i iskustava, unapređenje zanata i promociju pekarske struke. Uz kontinuirani rast interesovanja, 2025. godina obećava još veći broj učesnika i još kvalitetniju konkurenciju.
Foto: Pekarijada.rs
Kandidate će ocenjivati stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova – istaknuti predstavnici struke, predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze sa takmičenja “Campionato del mondo pizza squadre” održanog u Palermu 2022. godine, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.
Osim titule „Prvi među najboljima“, pobednici će osvojiti vredne nagrade i priznanja.
Pozivamo sve profesionalne pekare i buduće mlade pekare da se prijave i postanu deo ovog jedinstvenog takmičenja.
Sve informacije o toku prijavljivanja i takmičenju biće objavljivane na Facebook stranici „Pekarijade“, kao i na sajtu www.pekarijada.rs.
Zainteresovani kandidati mogu da se prijave do kraja februara 2025. godine popunjavanjem forme za prijavu na navedenom web sajtu i Facebook stranici, kao i slanjem SMS poruke na broj: 062 20 88 18 ili e-maila na pekarijada.lrs@lesaffre.com.
Dobrodošli na Pekarijadu 2025! -
Pročitajte i...
Bioskopska akcija: „Dizni dani u MTS dvorani“ od 18. do 21. septembra
Ljubitelji kinematografije imaće jedinstvenu priliku da na velikom, bioskopskom platnu pogledaju reprizu čuvenih naslova iz bogate Diznijeve kolekcije, u okviru velike filmske akcije „Dizni dani u mts Dvorani“, koja će trajati od 18. do 21. septembra u Velikoj sali mts Dvorane. Cene karata za sve projekcije, tokom trajanja akcije biće snižene na 400 dinara.
16. Evropska noć istraživača - „U toku sa naukom” 26. septembra širom Srbije
Leteće perle koje prkose gravitaciji, sedam pločica mudrosti, razna putovanja u prošlost i budućnost, ali i kroz krvotok i nervni sistem, ćelijske i arheološke ekspedicije, odgovorno korišćenje sveprisutne veštačke inteligencije, simulacije jedrenja, letenja i ronjenja, samo su neke od stotinu tema koje će pokriti najuzbudljvija noć nauke u Srbiji.
Humanitarni koncert Dore Trifu i mladih muzičara 3. septembra u Luci Beograd
Muzički događaj pod nazivom „Violončelo i srce“, održaće se 3. septembra 2025. godine u „Open Air Corner-u“ u Luci Beograd, od 19.30 časova, na kojem će nastupiti izuzetno talentovana trinaestogodišnja violončelistkinja Dora Trifu, učenica Muzičke škole „Josif Marinković“ i “International School Belgrade”, zajedno sa svojim prijateljima i kolegama – talentovanim mladim muzičarima iz cele Srbije.
Pod sjajem zvezda: Četvrti beogradski susreti generacija ovog vikenda u Domu kulture Silosi
Tradicionalni, četvrti po redu, beogradski susreti generacija „Pod sjajem zvezda 2025“ održaće se ovog vikenda u Domu kulture Silosi Beograd u subotu 23. i nedelju 24. avgusta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: