Pljeskavice od tunjevine i tikvica

Preporučujemo vam ukusno jelo za svaku priliku!

05-06-2015

|

13:02

Preporučujemo vam ukusno jelo za svaku priliku!

Pljeskavica
Foto:(coolinarika)

Sastojci:

- 1 veća konzerva tunjevine
- 100 g posnog sira
- 1 jaje
- 1 tikvica
- so, biber
- začini
- povrće o želji
- Maslinovo ulje

Priprema:
Narendajte tikvicu, dodajte posni sir, oceđenu tunjevinu, jaje, po želji parmezan, so, biber i biozačin i sve dobro izmešajte.

Možete dodati i sitno naseckan beli luk, kao i mediteransku mešavinu začina. Slobodno pustite mašti na volju.

Od dobijene smese napravite pljeskavice. Stavite ih u tepsiju na papir za pečenje i pecite na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju (oko pola sata).Jelo poslužite uz povrće kuvano na pari.