Pita sa šumskim voćem
Napravite kratki predah od poslovnih obaveza i počastite se parčetom ove neodoljive pite.
05-06-2015
|11:41
Napravite kratki predah od poslovnih obaveza i počastite se parčetom ove neodoljive pite.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 19.2.2015. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/Chantal2821)
Sastojci:
- 500 g kora
- 2 čaše (2 dcl) šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 čaša jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 500 g šumskog voća
Priprema: Umutiti jaja kao za tortu (prvo belance, mada može i odjednom – krajnji rezultat je isti). Dodati šećer, žumanca, ulje, griz pomešan sa praškom za pecivo i jogurt. Razdvojiti kore. Na svako mesto odvojiti po tri kore. Premazati sve tri kore sa smesom i na treću na početku poređati višnje. Polako saviti i staviti u pleh koji je obložen sa papirom za pečenje. Ponoviti radnju sa svim korama. Iseći parčiće. Po vrhu premazati sa istom smesom i staviti u rernu koja je zagrejana na 200°C (400°F). Kada porumeni smanjiti temperaturu. Peći 30-35 min.