Pita od bundeve

Prisetite se bakine kuhinje i oživite duh detinjstva ovim sjajnim receptom.

06-06-2015

|

06:14

Prisetite se bakine kuhinje i oživite duh detinjstva ovim sjajnim receptom.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.2.2014. - 12:30:00

Pita od bundeve
(Foto:cocina.linio)

Sastojci:
 - 15 tankih listova za pite
 - 1,5 kg bundeve
 - šećer
 - cimet
 - 2 vanilin šećera
 - ulje
Priprema: U izrendanu bundevu dodati 2 vanilin šećera. Za svaki red pite koristiti tri lista. Prvi list malo nauljiti, posuti preko cele površine sa pola kašikice šećera, staviti preko drugi list i ponoviti postupak. Treći list takođe malo nauljiti, rasporediti bundevu, posuti sa oko 2,5 kašike šećera, cimetom zaviti u jufku. Isto uraditi sa preostalim korama i filom. Ređati u nauljenu tepsiju. Pitu premazati preko cele površine sa malo ulja i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni.