Pita od bundeve
Prisetite se bakine kuhinje i oživite duh detinjstva ovim sjajnim receptom.
06-06-2015
|06:14
Prisetite se bakine kuhinje i oživite duh detinjstva ovim sjajnim receptom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.2.2014. - 12:30:00
(Foto:cocina.linio)
Sastojci:
- 15 tankih listova za pite
- 1,5 kg bundeve
- šećer
- cimet
- 2 vanilin šećera
- ulje
Priprema: U izrendanu bundevu dodati 2 vanilin šećera. Za svaki red pite koristiti tri lista. Prvi list malo nauljiti, posuti preko cele površine sa pola kašikice šećera, staviti preko drugi list i ponoviti postupak. Treći list takođe malo nauljiti, rasporediti bundevu, posuti sa oko 2,5 kašike šećera, cimetom zaviti u jufku. Isto uraditi sa preostalim korama i filom. Ređati u nauljenu tepsiju. Pitu premazati preko cele površine sa malo ulja i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni.