Pita banoffee
Počastite sebe ovim neodoljivim desertom.
06-06-2015
|06:58
Počastite sebe ovim neodoljivim desertom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 1.4.2015. - 13:00:00
(Foto: Bigstockphoto/KateSmirnova)
Sastojci:
- 200 g celih blanširanih badema
- 280 g šećera u prahu
- testo
- 1 tegla karamela ili dve limenke kondenziranog mlijeka, skuhati
- 6 banana
- 565 ml punomasnog slatkog vrhnja
- 1 žlica sirupa od kafe ili obične kafe
- ekstrakt vanile
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Bademe ocedite i brzo ih pomešajte sa šećerom u prahu da postanu ljepljivi. Stavite u pleh za pečenje i pržite u rerni 15 min da postanu zlatnožuti i hrskavi. Okrećite ih svakih nekoliko minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Napravite testo, njime obložite premazani kalup, pa pecite 15 min da testo blago požuti. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Podlogu premažite gustim slojem karamela. Narežite banane i stavite ih na karamel, pa dodajte slatku pavlaku. Dodajte sirup od kafe-može i malo manje od predviđene količine i aromu vanile. Dobijenu smesu dodajte preko banane. Potom dodajte prepržene bademe i odmah poslužite.