Pita banoffee

Počastite sebe ovim neodoljivim desertom.

06-06-2015

|

06:58

Počastite sebe ovim neodoljivim desertom.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 1.4.2015. - 13:00:00

Pita banoffee
(Foto: Bigstockphoto/KateSmirnova)

Sastojci:
 - 200 g celih blanširanih badema
 - 280 g šećera u prahu
 - testo
 - 1 tegla karamela ili dve limenke kondenziranog mlijeka, skuhati
 - 6 banana
 - 565 ml punomasnog slatkog vrhnja
 - 1 žlica sirupa od kafe ili obične kafe
 -  ekstrakt vanile
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Bademe ocedite i brzo ih pomešajte sa šećerom u prahu da postanu ljepljivi. Stavite u pleh za pečenje i pržite u rerni 15 min da postanu zlatnožuti i hrskavi. Okrećite ih svakih nekoliko minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Napravite testo, njime obložite premazani kalup, pa pecite 15 min da testo blago požuti. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Podlogu premažite gustim slojem karamela. Narežite banane i stavite ih na karamel, pa dodajte slatku pavlaku. Dodajte sirup od kafe-može i malo manje od predviđene količine i aromu vanile. Dobijenu smesu dodajte preko banane. Potom dodajte prepržene bademe i odmah poslužite.