Piroške sa sirom
Ko je za piroške za sirom!
05-06-2015
|16:54
Ko je za piroške za sirom!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 9.5.2014. - 10:05:00
(Foto:bigstcok/rusak)
Sastojci:
- 400 g brašna,
- 200 ml jogurta,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 jaje,
- 200 g tvrdog sira,
- so, ulje za prženje.
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir. Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još 1-2 kašike brašna. Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru oko jedan centimetar debljine, pa nožem secite pravougaonike, otprilike 6×2,5 cm. U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške dopola. U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.