Piletina u sosu od višanja

Probajte nešto malo drugačije... Voće u kombinaciji sa mesom može da bude izuzetno ukusno, pripremite sledeći recept i uživajte u kombinaciji ukusa...

06-06-2015

|

18:26

Probajte nešto malo drugačije... Voće u kombinaciji sa mesom može da bude izuzetno ukusno, pripremite sledeći recept i uživajte u kombinaciji ukusa...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:5.6.2014. - 12:50:00

Piletina u sosu od višanja
(Foto:grafvision/bigstockphoto)

Sastojci:
- 600 - 700 g šnicli od belog pilećeg mesa
Za sos:
- 200 g višanja
- 5 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 4 - 5 kašika sosa od dinstanja pečuraka
Za prilog:
- 400 g šampinjona
- 70 - 100 g dimljenog žutog sira
- Mirođija

Priprema: U manju šerpu staviti očišćene ili razleđene višnje, posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Ovo treba uraditi bar sat vremena pre spremanja mesa. Šampinjone oprati i skinuti drške. Zuti sir iseckati na manje kocke, veličine udubljenja na pečurkama. Šnicle belog mesa istanjiti, ovlaš posuti brašnom i posoliti. Ispeći na teflonu na mrvici ulja ili pohovati (umočiti u razmućeno jaje, pa u prezle i pržiti na ulju). Paralelno napraviti sos i izdinstati pečurke. Višnje sa sokom pustiti da proključaju, pa smanjiti temperaturu i kuvati 15-ak minuta, a onda dodati brašno i kuvati još malo, da se samo malčice zgusne. Pečurke poređati na veći teflonski tiganj i dinstati na suvo (pustiće vodu brzo), na 2/3 jačine. Po potrebi ih okretati i smanjiti temperaturu. Kad su mekane izvaditi ih, a 4-5 kašika soka od dinstanja dodati u šerpicu sa višnjama. Žuti sir poređati preko pečurki, pa staviti na par minuta u mikrotalasnu da se sir otopi. Pečurke posuti iskidanom mirođijom i servirati zajedno sa šniclama prelivenim sosom.