Piletina u sosu od višanja
Voće u kombinaciji sa mesom je postao hit u svim svetskim kuhinjama, i prestavlja pravu umetnost u kuhinji. Postanite vrhunski kuvar i spremite ovo divno jelo.
03-06-2015
|12:28
Voće u kombinaciji sa mesom je postao hit u svim svetskim kuhinjama, i prestavlja pravu umetnost u kuhinji. Postanite vrhunski kuvar i spremite ovo divno jelo.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 25.2.2014. - 11:55:00
Foto:(bigstock Foto:grafvision)
Sastojci:
- 600 - 700 g šnicli od belog pilećeg mesa
- Za sos:
- 200 g višanja
- 5 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 4 - 5 kašika sosa od dinstanja pečuraka
- Za prilog:
- 400 g šampinjona
- 70 - 100 g dimljenog žutog sira
- Mirođija
Priprema:
U manju šerpu staviti očišćene ili razleđene višnje, posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Ovo treba uraditi bar sat vremena pre spremanja mesa. Šampinjone oprati i skinuti drške. Zuti sir iseckati na manje kocke, veličine udubljenja na pečurkama.
Šnicle belog mesa istanjiti, ovlaš posuti brašnom i posoliti. Ispeći na teflonu na mrvici ulja ili pohovati (umočiti u razmućeno jaje, pa u prezle i pržiti na ulju).
Paralelno napraviti sos i izdinstati pečurke. Višnje sa sokom pustiti da proključaju, pa smanjiti temperaturu i kuvati 15-ak minuta, a onda dodati brašno i kuvati još malo, da se samo malčice zgusne. Pečurke poređati na veći teflonski tiganj i dinstati na suvo (pustiće vodu brzo), na 2/3 jačine. Po potrebi ih okretati i smanjiti temperaturu. Kad su mekane izvaditi ih, a 4-5 kašika soka od dinstanja dodati u šerpicu sa višnjama.