Piletina sa susamom i povrćem
Ako vam je ponestalo ideja i niste siguni šta biste mogli da spremite danas za ručak, evo jednog odličnog recepta koji će sigurno obradovati sve vaše ukućane.
05-06-2015
|17:48
Ako vam je ponestalo ideja i niste siguni šta biste mogli da spremite danas za ručak, evo jednog odličnog recepta koji će sigurno obradovati sve vaše ukućane.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 2.12.2014. - 12:14:00
(Foto:bigstock/tashka2000)
Sastojci:
- 1 pileće belo meso,
- 1 kašika senfa,
- 1 kašika mešavine suvih začina,
- 500 g šampinjona,
- 1 šargarepa,
- 1 zelena paprika,
- 1 crvena paprika,
- 1 kašika susama,
- 1/2 kašičice karija,
- so, biber,
- 1 čen belog luka,
- maslinovo ulje.
Priprema:
Pileće belo meso isecite na trakice, pospite ga suvim začinom i namažite senfom, a zatim ispecite na ulju. Šampinjone operite i isecite na listiće, papriku i šargarepu očistite i isecite na štapiće, a beli luk sitno iseckajte. Stavite papriku, šargarepu i beli luk da se kratko proprže. Dodajte šampinjone, so i biber, pa nastavite sa dinstanjem dok povrće ne omekša. Gotovo povrće spojite sa prženim komadićima piletine, dodajte kari i kašiku susama, promešajte i kratko propržite da se sastojci sjedine i zagreju, pa poslužite toplo sa prilogom po želji.