Piletina sa pečurkama
Napravite ukusan spoj piletine i pečuraka.
05-06-2015
|16:32
Napravite ukusan spoj piletine i pečuraka.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 5.12.2014. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/joegough)
Sastojci:
- 30 gr brašna
- 800 gr pilećih fileta
- so i biber
- kašika maslinovog ulja
- 30 gr putera
- dve kašike svežeg, seckanog peršuna
- 500 gr šampinjona, seckanih na četvrtine
- 50 ml suvog belog vina
- 50 ml pilećeg bujona
Priprema: Posolite i pobiberite pileće filete pa ih uvaljajte u brašno. Zagrejte ulje i puter u tiganju pa ispržite filete do zlatnožute boje, oko tri minute sa po svake strane. Izvadite na tanjir i ovlaš prekrijte aluminijumskom folijom. Smanjite vatru pa dodajte preostali puter i pečurke. Prodinstajte ih dok ne omekšaju, oko šest minuta. Dodajte vino i bujon, pa dinstajte dok ne uvri oko polovine tečnosti (oko tri minuta). Posolite i pobiberite, vratite piletinu u tanjir kao i svu tečnost koju je pustila, pospite peršunom.