Piletina sa pečurkama

Napravite ukusan spoj piletine i pečuraka.

05-06-2015

|

16:32

Napravite ukusan spoj piletine i pečuraka.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 5.12.2014. - 10:00:00

Piletina sa pečurkama
(Foto: Bigstockphoto/joegough)

Sastojci:

 - 30 gr brašna
 - 800 gr pilećih fileta
 - so i biber
 - kašika maslinovog ulja
 - 30 gr putera
 - dve kašike svežeg, seckanog peršuna
 - 500 gr šampinjona, seckanih na četvrtine
 - 50 ml suvog belog vina
 - 50 ml pilećeg bujona
Priprema: Posolite i pobiberite pileće filete pa ih uvaljajte u brašno. Zagrejte ulje i puter u tiganju pa ispržite filete do zlatnožute boje, oko tri minute sa po svake strane. Izvadite na tanjir i ovlaš prekrijte aluminijumskom folijom. Smanjite vatru pa dodajte preostali puter  i pečurke. Prodinstajte ih dok ne omekšaju, oko šest minuta. Dodajte vino i bujon, pa dinstajte dok ne uvri oko polovine tečnosti (oko tri minuta). Posolite i pobiberite, vratite piletinu u tanjir kao i svu tečnost koju je pustila, pospite peršunom.