Piletina sa brokolijem na kineski način
Ukusno, zdravo i lako za pripremu - piletina sa brokolijem na kineski način.
06-06-2015
|02:31
Ukusno, zdravo i lako za pripremu - piletina sa brokolijem na kineski način.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 28.3.2014. - 11:27:00
(Foto:Bigstock foto:JohnYoung)
Sastojci:
- 2 kašike soja sosa,
- 2 kašike pirinčanog sirćeta,
- 1 kašika ulja od susama,
- 2 kašike sosa od ostriga,
- 1 kašika kukuruznog brašna,
- 2 kašike biljnog ulja,
- 300 grama pilećeg belog mesa,
- 3 kašike mlevenog đumbira,
- 2 čena belog luka,
- 2 mlada luka,
- 1 brokoli isečen na cvetove,
- kuvani beli pirinač.
Priprema:
Pomešajte soja sos, sirće, kukuruzno brašno, sos od ostriga i ulje od susama. U vok ili veliki tiganj, zagrejte biljno ulje, dodajte piletinu i pržite oko 10 minuta. Potom dodajte đumbir, beli luk, mladi luk i brokoli i to sve mešajte oko 3 minuta. Dodajte 50 ml vode, soja sos i kuvajte oko minuta, dok se ne zgusne. Servirajte sa toplim pirinčem.