Piletina s pančetom

Napravite ukusnu piletinu bogatu pančetom.

05-06-2015

|

19:45

Napravite ukusnu piletinu bogatu pančetom. 

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.10.2014. - 14:50:00

Piletina s pančetom
(Foto: bigstockphoto/Kondor83)

Sastojci:
- 600 grama belog mesa 
- 2 šargarepe 
- 150 grama edamera 
- 4 šnite pančete 
- 4 krompira 
- 4 čena belog luka 
- 4 glavice crnog luka 
- začini, so, malo ulja
Pripreme: Crni luk očistiti i iseći na režnjeve, a šargarepu iseći na kolutove. Krompir očistiti pa ga iseći na kockice, a sir narendati. Belo meso posoliti sa obe strane i pripremiti 4 lista folije. Polovinu folije na koju ćete slagati sastojke premazati uljem. Na foliju prvo staviti kolutove luka, preko njega šargarepu, a zatik krompir. Odozgo staviti belo meso pa dodati začin. Preko mesa staviti pančetu, preko toga rendani edamer i beli luk. Preklopiti drugom polovinom folije, staviti u pleh i peći 45 minuta u već zagrejanoj rerni.