Piletina na španski način: Ljuto i hrskavo

Oprobajte se u pravljenju piletine na španski način - ukusno i začinjeno.

06-06-2015

|

02:29

Oprobajte se u pravljenju piletine na španski način - ukusno i začinjeno.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.1.2014. - 14:00:00

Piletina na španski način: Ljuto i hrskavo
(Foto: taste)

Sastojci:
Potreban materijal:
 - 3-4 glavice crnog luka
 - 2-3 čena belog luka
 - 6 kašika ulja
 - 100gr rendanog kačkavalja
 - 6 šnicli od pilećeg belog mesa
 - 250-300gr šampinjona
 - malo bibera i soli, kašičica karija, kašičica seckanog bosiljka
 - čili
Priprema: Crni luk iseći sasvim sitno na režnjeve, beli luk sasvim sitno ili izgnječiti. Šampinjone iseći na listiće. Sipati 4 kašike ulja i na njemu staklasto propržiti crni i beli luk.  Dodati isečene šampinjone i čili, pa promešati i sve zajedno dinstati na tihoj vatri. Obariti prinač. Sve sastojke pomešati. Pred kraj začiniti solju, biberom, bosiljkom i karijem. U drugom tiganju na 2 kašike ulja sa obe strane ispržiti šnicle od belog mesa koje predhodno natrljate solju i biberom.