Piletina na indijski način
Indijska kuhinja važi za jednu od najerotčnijih u svetu. Oprobajte se u pripremi aromatične piletine i probudite vaša čula.
06-06-2015
|01:52
Indijska kuhinja važi za jednu od najerotčnijih u svetu. Oprobajte se u pripremi aromatične piletine i probudite vaša čula.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 28.5.2013. - 14:00:00
(Foto:foodwhirl)
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- 50 g maslaca
- 1 glavica luka
- ¼ kašičice cimeta u prahu
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica đumbira
- ½ kašičice kurkume
- 1 kašičica čilija u prahu
- 25 g mlevenih badema
- 220 g pradajza
- 200 ml jogurta
- 200 g svežeg spanaća
- ekstra devičansko maslinovo ulje, so i biber
Priprema: Piletinu očistimo i narežemo na kocke veličine zalogaja, luk iseckamo, đumbir narendamo, luk iseći na listiće, a spanać operemo i narežemo na trake. U tiganj, na 2-3 kašičice ugrejanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo, promešamo i pržimo sa svih strana. Nakon 8-10 minuta, piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo maslac, seckani luk, cimet u prahu, posolimo, promiješamo i pržimo dva minuta. Zatim, dodamo listiće luka, đumbir, kurkumu, čili u prahu, mlevene bademe, paradajz koji malo kutlačom usitnimo, dolijemo jogurt i sve sastojke dobro promešamo. Potom u tiganj vratimo piletinu i kuvamo na laganoj vatri. Nakon 2-3 minuta dodamo trake spanaća, dobro promešamo i tiganj sklonimo s ringle.