Pileći ražnjići sa povrćem

Ražnjići sa piletinom i povrćem osim što su ukusni izgledaju jako lepo i praktični su kao posluženje na zabavama.

05-06-2015

|

05:20

Ražnjići sa piletinom i povrćem osim što su ukusni izgledaju jako lepo i praktični su kao posluženje na zabavama.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:29.5.2014. - 11:35:00

Pileći ražnjići sa povrćem
(Foto:Andrea Skjold/Bigstockphoto)

Sastojci:
- 500 g pilećih fileta
- 200 g sveže crvene paprike
- 100 g tikvica
- 100 g mladog luka
- 200 g šampinjona
- 200 ml tamnog piva
- 4 - 5 kašika ulja
- 1 kašika Vegete

Priprema: Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju zdelu i pospite Vegetom. Opranu papriku očistite od semenki pa je isto tako narežite na kockice. Beli deo očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promešajte. Meso s povrćem pokrijte i ostavite da stoji na hladnom mestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće. Rešetku za roštilj ili tiganj premažite uljem i dobro zagrejte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.