Pileći ražnjići

Za spremanje ovog jela neophodno je pripremiti pileće belo meso, slaninu, začin i štapiće. Prijatno.

05-06-2015

|

09:18

Za spremanje ovog jela neophodno je pripremiti pileće belo meso, slaninu, začin i štapiće. Prijatno.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:11.3.2014. - 12:20:00

Pileći ražnjići
(Foto:ilolab,Bigstockphoto)

Sastojci:
- 1 pileće belo meso oko 400 g
- slanina
- suvi začin
- štapići za ražnjić ili čačkalice

Priprema: Slaninu isečite na tanke kriške. Iste dužine isečite i belo meso na tanke trakice. Na svaku krišku slanine, staviti parče belog mesa, pospite sa malo začina, urolujte i nanižite na štapić, (mogu i svaka posebno na čačkalice) tako da se ne odvije u toku pečenja. Tako rolovati dok se ne utroši sva slanina i belo meso. Pečite na roštilju. Možete peći i na teflonskom tiganju, sa vrlo malo ulja ili masti, pošto će pustiti i slanina.