Pileći giros
Vrlo lako se pravi i još brže pojede. Ukusan recept za sve ljubitelje grčke kuhinje.
03-06-2015
|12:28
Vrlo lako se pravi i još brže pojede. Ukusan recept za sve ljubitelje grčke kuhinje.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:30.10.2013. - 14:15:00
(Foto:zitzmanfam)
Sastojci:
- 1/2 kg pileci file
- 2 kašike senfa
- 1 kašika vegete
- 1 kašika origana
- 1 kašičica karija
- 1 kašika soja sosa
- 3 kašike ulja
- 1 kašika aleve paprike
- Tzatziki salata
- 1 veliki krastavac
- 1 kašika mirođije
- 1 čen belog luka (može i u prahu)
- 400 ml pavlake
- po ukusu soli
Prilog
- 500 gr pomfita
- 4 tortilje
Priprema: Pileći file iseckamo na štapiće i dodamo senf, ulje , soja sos i začine. Najbolje je sve to ostaviti bar sat do dva u frižideru i kad piletina dobro upije sve sastojke propržiti u tiganju. Za salatu je obavezna tzatziki salata! Krastavac izrendamo i dobro iscedimo od soka a zatim umešamo pavlaku, beli luk i mirođiju i dodamo soli po ukusu.
A sad postupak ređanja - Tortilju malo zagrejemo na tiganju ili u rerni a zatim namažemo tzatziki salatu preko cele tortilje, dodamo na sredini štapiće piletine, pomfrita. Dodati preko naseckan svež paradajz a može i svež kupus. Malo majoneza i kečapa takođe po ukusu…