Pileći file sa pršutom u sosu od gorgonzole
05-06-2015
|07:49
Pileći file sa pršutom u sosu od gorgonzole idealan je obrok za sve ljubitelje kalorične hrane.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 9.3.2015. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/FomaA)
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- 40g pršute
- 100g čeri paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica vegete
- biber
- 100g gorgonzole
- 100g praziluka
- 200ml pavlake za kuvanje
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- so, biber, peršun
500g gotovih njoka
Priprema: Piletinu isecite na tanke šnicle, pospite vegetom i biberom i dobro istanjite tučkom za meso. Svaku šniclu obmotajte listom pršute. Propržite šnicle dva minuta na maslinovom ulju i ostavite ih sa strane. U istom tiganju prodinstajte sitno iseckani praziluk, i polako dodajte gorgonzolu, a zatim ulivajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući. Kada se umak zgusne, posolite ga, pobiberite, dodajte sitno iseckani peršun i beli luk u prahu. Vatrostalnu posudu premažite čenom belog luka, zatim je premažite puterom i sipajte umak od gorgonzole. Preko poređajte piletinu a gore polovine čeri paradajza. Pecite jelo 25-30 minuta na 200°C. Njoke skuvajte u posoljenoj vodi, i servirajte ih uz pečenu piletinu.