Pileći file sa pečurkama

Ukoliko ne znate šta biste mogli da pripremite za ručak, piletina je uvek odličan izbor.

26-01-2018

|

14:01

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 1 kg pilecih fileta
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- čaša kisele pavlake
- 4 kašike senfa

Priprema: Crni,beli i praziluk sitno iseći i propržiti na ulju. Dodati pečurke isečene na listiće i pržiti još 5 minuta. Filete začiniti vegetom i premazati senfom sa obe strane, uvalajti ih u brašno sa obe strane.U fil sa pečurkama i lukom dodati pavlaku i promešati na tihoj vatri 2 minuta. Malo propržene filete sa obe strane ređati u vatrostalnu činiju. Zatim dodati fil, iseckan peršun i tako dok ima mesa i fila. Dodati 200 ml vode i zapeći 25 minuta.