Pileće ćufte u paradajz sosu

Iako smo navikli da ćufte pravimo od mešanog mesa, verujemo da će vas i ukus ćufti od piletine jednako oduševiti.

06-06-2015

|

12:45

Iako smo navikli da ćufte pravimo od mešanog mesa, verujemo da će vas i ukus ćufti od piletine jednako oduševiti.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.11.2014. - 10:00:00

Pileće ćufte u paradajz sosu
(Foto: Bigstockphoto/Alex9500)

Sastojci:
Za ćufte:
 - 700 gr mlevenog pilećeg mesa
 - 1 jaje
 - 1 šolja ( 150 ml ) pirinča
 - so
 - biber
 - pasta po izboru
Za sos:
 - 2 glavice crnog luka
 - 1 čen belog luka  
 - 1 šolja paradajz soka
 - 2 šolje vode u kojoj su se kuvale ćufte
 - 2 lista lovora
 - so
 - biber
Priprema: Pomešajte meso, jaje, pirinač, so i biber po ukusu i dobro uzmesite i sjedinite. Stavite vodu sa solju i lovorom da provri, pa kad provri oblikujte ćufte rukom i spuštajte u kipuću vodu. Smanjite vatru i ostavite da se krčkaju. Iseckajte crni i beli luk pa stavite sa malo ulja da se prodinstaju. Kada se luk prodinstao i omekanio dodajte paradajz sok, vodu od ćufti i spustite ćufte da se sve nastavi krčkati zajedno. Još 30 – ak minuta, pa posolite i pobiberite po ukusu. Skuvajte pastu, pa na nju dodajte pripremljeni sos i ćufte.