Pileće ćufte u paradajz sosu
Iako smo navikli da ćufte pravimo od mešanog mesa, verujemo da će vas i ukus ćufti od piletine jednako oduševiti.
06-06-2015
|12:45
Iako smo navikli da ćufte pravimo od mešanog mesa, verujemo da će vas i ukus ćufti od piletine jednako oduševiti.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.11.2014. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/Alex9500)
Sastojci:
Za ćufte:
- 700 gr mlevenog pilećeg mesa
- 1 jaje
- 1 šolja ( 150 ml ) pirinča
- so
- biber
- pasta po izboru
Za sos:
- 2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 šolja paradajz soka
- 2 šolje vode u kojoj su se kuvale ćufte
- 2 lista lovora
- so
- biber
Priprema: Pomešajte meso, jaje, pirinač, so i biber po ukusu i dobro uzmesite i sjedinite. Stavite vodu sa solju i lovorom da provri, pa kad provri oblikujte ćufte rukom i spuštajte u kipuću vodu. Smanjite vatru i ostavite da se krčkaju. Iseckajte crni i beli luk pa stavite sa malo ulja da se prodinstaju. Kada se luk prodinstao i omekanio dodajte paradajz sok, vodu od ćufti i spustite ćufte da se sve nastavi krčkati zajedno. Još 30 – ak minuta, pa posolite i pobiberite po ukusu. Skuvajte pastu, pa na nju dodajte pripremljeni sos i ćufte.