Pile punjeno šampinjonima

Evo jednog idealnog recepta za današnji ručak!

05-06-2015

|

13:41

Evo jednog idealnog recepta za današnji ručak!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 5.8.2014. - 11:03:00

Punjeno pile
(Foto:bigstock/dolphy)

Sastojci:

- celo pile
- 4-5 kriški starog hleba
- po potrebi mleka
- 200 g slanine
- 1 luk
- 3 čena belog luka
- veza peršuna
- 1 jaje
- 200 g šampinjona
- so, biber
- po potrebi puter

Priprema:

Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra.

Potopite hleb u mleko, dobro ga ocedite i stavite u posudu. Dodajte sitno seckanu slaninu, sitno iseckani crni i beli luk, peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smesu dobro promešajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smesa ne bi iscurela.

Od ostatka smese napravite loptice i poređajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju.

Pre pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja. Pecite oko sat i po na 200°C.