Pijane lignje iz rerne

Donosimo vam recept koji će ljubitelji morskih plodova i mediteranske kuhinje obožavati.

28-02-2024

|

12:24

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g lignji
1,5 kg krompira, kolutovi debljine oko 2cm
1 veći crni luk
4 čena belog luka, listići
maslinovo ulje
so i biber
1 puna kašičica suvog začina
oko 150ml suvog belog vina
svež peršunov list, sitno seckan



Priprema:

Rasporedite lignje po površini krompira, a neke od njih možete staviti između krompira. Sipajte belo vino uz ivicu pleha. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni (bez ventilatora) oko 45 minuta.Nakon tog vremena, skinite aluminijumsku foliju i promešajte sadržaj pleha. Očekujte da će biti dosta tečnosti jer će lignje pustiti vodu, a vino još uvek nije isparilo. Pecite još 15-ak minuta bez folije. Nakon pečenja, u plehu će biti i dalje dosta tečnosti, ali kada prebacite lignje i krompir u činiju za serviranje i pokrijete je, ta tečnost će se pretvoriti u gušći sos. Servirajte ovo jelo sa belim hlebom i, naravno, uz čašu vina.


PRIJATNO!