-
Poslednjih 5 pesama
- Van Gogh - Andjele Moj Brate
- Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
- Plavi orkestar - Ako su to samo bile laži
- Hari Mata Hari - Ne zaboravi
- Regina - Ljubav Nije Za Nas
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaIdealno vreme da posetimo Solun
Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.
Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
-
PreporučujemoNajlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji
Napravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salateDa li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.02 119.86 120.70 USD 107.99 108.75 109.51
-
Pijane lignje iz rerne
Donosimo vam recept koji će ljubitelji morskih plodova i mediteranske kuhinje obožavati.
28-02-2024 | 12:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, JasperGrom
Sastojci:
500 g lignji
1,5 kg krompira, kolutovi debljine oko 2cm
1 veći crni luk
4 čena belog luka, listići
maslinovo ulje
so i biber
1 puna kašičica suvog začina
oko 150ml suvog belog vina
svež peršunov list, sitno seckan
Priprema:Rasporedite lignje po površini krompira, a neke od njih možete staviti između krompira. Sipajte belo vino uz ivicu pleha. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni (bez ventilatora) oko 45 minuta.Nakon tog vremena, skinite aluminijumsku foliju i promešajte sadržaj pleha. Očekujte da će biti dosta tečnosti jer će lignje pustiti vodu, a vino još uvek nije isparilo. Pecite još 15-ak minuta bez folije. Nakon pečenja, u plehu će biti i dalje dosta tečnosti, ali kada prebacite lignje i krompir u činiju za serviranje i pokrijete je, ta tečnost će se pretvoriti u gušći sos. Servirajte ovo jelo sa belim hlebom i, naravno, uz čašu vina.
PRIJATNO! -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: