Pica parmiđano
Donesite duh Italije u svoj dom, napravite picu koja će se pojesti u jednom dahu.
05-06-2015
|12:19
Donesite duh Italije u svoj dom, napravite picu koja će se pojesti u jednom dahu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 5.2.2014. - 12:35:00
Foto:(molinorossetto)
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1dl ulja
- pola kašičice soli
- 2 dl vode
- kesica parmezana (oko 80 g)
- pola kocke kvasca (10 g)
- 100 g šampinjona
- kečap
- 100 g trapista
- Origano
- crni luk (može, a ne mora)
Priprema:
Brašno prosejati zajedno sa solju. U 1 dl vode razmutiti kvasac sa malo šećera. Kad počne da peni, dodati u brašno, potom dodati i ulje, ostatak vode i parmezan. Zamesiti testo, a potom ostaviti da malo naraste. Kad se udvostruči, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela.
Svaku lopticu od testa razvući rukama, premazati kečapom i dodati željeni nadev, ali bez sira. Staviti ih u rernu da se peku, a kad su pice gotove, na njih narendati sir i ostaviti u rerni minut-dva da se rastopi.