-
Poslednjih 5 pesama
- Zabranjeno Pušenje - Zenica blues
- Ana Stanić - Točkovi
- Tony Cetinski - Kao U Snu
- Doris Dragović - To
- Kerber - Hajde da se volimo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
Vitaminska salata sa ananasom i cveklom!
Stiglo nam je vreme za zdravije obroke i pripreme za lepše dane. Birajte vitaminsku salatu umesto jake hrane i imajte na umu da će vam telo biti zahvalno zbog toga.
-
Zdravlje
Doktor otkriva najbolje vreme za doručak i večeru ako želite da smršate
Mnogi gube vreme na neučinkovite dijete, ali prema dr Naheedu Aliju, ključ za sagorevanje masnih naslaga na stomaku leži u pravilnom vremenskom rasporedu obroka. Prilagođavanje ishrane prirodnom cirkadijalnom ritmu tela može poboljšati metabolizam i smanjiti visceralnu mast – onu najopasniju masnoću koja se taloži oko unutrašnjih organa i povećava rizik od bolesti.
Devet znakova da ne unosite dovoljno ugljenih hidrata!
U svetu zdrave ishrane, proteini se često doživljavaju kao heroji, dok su ugljeni hidrati nepravedno demonizovani. Ideja da smanjenje unosa ugljenih hidrata doprinosi bržem gubitku kilograma vodi poreklo još iz dijetne kulture osamdesetih godina. Popularnost keto dijete dodatno je uticala na ovu percepciju, iako ugljeni hidrati igraju ključnu ulogu u našem telu.
-
-
Putovanja
Ovo su najturbulentnije avionske rute u Evropi – Alpi kao ključni faktor
Bilo da se radi o kratkom letu od dva sata ili o dugom interkontinentalnom putovanju, turbulencije su deo letačkog iskustva, ali uglavnom nisu ozbiljne.
Iznenađenje: Proglašen najbolji spomenik u Španiji – i nije Sagrada Familia
Mezquita-Katedrala u Kordobi nosi titulu najboljeg spomenika u Španiji, prema istraživanju kompanije Iglu Cruises, koja je analizirala hiljade recenzija turista o arhitektonskim znamenitostima širom zemlje.
-
Preporučujemo
Vratite sjaj starom srebrnom nakitu koji volite
Srebrni nakit vremenom gubi sjaj... Takav nakit često završi u kutijicama, kao vid uspomene, ali ne i kao modni detalj koji možemo da nosimo. Ako ste ljubitelj srebra sve što treba da uradite jeste da ga pravilno očistite, a to je mnogo lakše nego što možete da pretpostavite.
Najbolji trikovi za održavanje nameštaja ako ste vlasnik kućnog ljubimaca
Vlasnici kućnih ljubimaca, prinuđeni su da čiste nameštaj mnogo češće od ostalih... Svakodnevno usisavanje se podrazumeva, ali nekada ni to nije dovoljno da u potpunosti očistite sve i otarasite se krzna koje ostaje iza vašeg prijatelja... Zato vam predstavljamo najbolje trikove koji mogu da vam pomognu da održite higijenu prostora na visokom nivou.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 123.86 124.73 125.60 USD 113.08 113.88 114.67
-
Pet kulinarskih trikova za savršenu testeninu!
Iako deluje da je priprema testenine jednostavan posao, sigurno vam se bar nekad desilo da vam je ona ispala prekuvana, bljutava ili skoro nejestiva. Uz ovih pet saveta to se sigurno neće desiti, samo je bitno da ispratite sve korake.
02-08-2024 | 10:51 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Friends Stock
Stavite dosta soli
Kad je u pitanju so, pravilo je da nikada ne štedite. Voda treba da bude "slana kao more", jer testenina apsorbuje so tokom kuvanja, što poboljšava ukus.Veliki lonac za kuvanje
Koristite dovoljno veliki lonac i dovoljno vode kako bi testenina imala dovoljno prostora za slobodno kretanje. Ovo sprečava lepljenje i omogućava ravnomerno kuvanje.
Nije vam potrebno uljeNije neophodno, pa čak ni dobro da stavite ulje tokom kuvanja, jer to neće uticati na lepljenje testenine. Obratite pažnju na mešanje testenine tokom prvih nekoliko minuta. Često mešajte testeninu. Ovo pomaže da se testenina ne zalepi za dno lonca i međusobno.
"Al dente" tekstura
Kuvajte testeninu do "al dente" teksture, što znači da treba da bude malo čvrsta na zagriz. Proverite vreme kuvanja navedeno na pakovanju, ali i sami probajte testeninu kako biste bili sigurni.
Zadržavanje vode od kuvanja
Pre nego što ocedite testeninu, sačuvajte malo vode od kuvanja. Ova skrobna voda je odlična za razređivanje i poboljšanje sosa koji pripremate, jer pomaže da se sos bolje sjedini sa testeninom.
-
Pročitajte i...
Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!
Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Tajni trik za meku i svežu posteljinu bez upotrebe omekšivača!
Spavanje u sveže opranoj posteljini za mnoge je pravo uživanje. Međutim, da bi nova posteljina bila mekana i trajna, važno je pravilno je oprati pre prve upotrebe.
Efikasno rešenje za uklanjanje otisaka prstiju sa staklenih površina
Iako se lako uklanjaju s različitih površina, mrlje od otisaka prstiju često su prisutne u svakom domu. Posebno su uočljive na staklenim površinama, što mnoge ljude iritira, jer ne postoji trajno rešenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: