Pesto đenoveze
Ako ste pobornik italijanske kuhinje, evo jednog recepta koji će osvežiti vaš kuvar.
06-06-2015
|11:09
Ako ste pobornik italijanske kuhinje, evo jednog recepta koji će osvežiti vaš kuvar.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 1.8.2014. - 13:10:00
(Foto:bigstock/Graphicstockphoto)
Sastojci:
400 g špageta,
20 g maslaca
Za pesto:
40 g svežeg bosiljka,
40 g pinjola,
50 g narendanog sira pekorino,
50 g narendanog parmezana,
4 čena belog luka,
100 ml maslinovog ulja,
so
Priprema:
Špagete skuvajte u slanoj vodi i ocedite ih. Sačuvajte oko 100 mililitara vode u kojoj se kuvala testenina. U blender stavite krupno isečen bosiljak, pinjole, naribane sireve, očišćen beli luk i polovinu maslinovog ulja. Sve usitnite, a zatim dodajte preostalo ulje, so i još malo izmešajte. Pripremljeni pesto stavite u teglicu. U široj posudi istopite maslac, dodajte tri kašike pesta i promešajte da se sjedini s uljem. Dodajte skuvane špagete i malo vode u kojoj su se kuvale. Dobro izmešajte i zagrejte.