Pene u pesto sosu
Popularno jelo italijanske kuhinje, pasta, idealna je ukoliko želite da oduševite drage osobe ukusnim i laganim obrokom.
06-06-2015
|07:57
Popularno jelo italijanske kuhinje, pasta, idealna je ukoliko želite da oduševite drage osobe ukusnim i laganim obrokom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:26.2.2014. - 13:10:00
(Foto:Subbotina Anna,Bigstockphoto)
Sastojci:
- 600 g testenine
- 12 čenova belog luka
- 6 kašika bosiljka
- 3 kašike ovčijeg kačkavalja
- 3 kašike parmezana
- 12 komada čeri paradajza
- 6 kašika maslinovog ulja
Priprema: Za pesto sos istucajte u avanu beli luk i bosiljak dok smesa ne postane kašasta ili ih ispasirajte u blenderu. Dodajte sir i, kap po kap, maslinovog ulja. Stalno mutite dok sos ne dobije željenu gustinu. Skuvanu i oceđenu vruću testeninu začinite pestom, dodajte paradajz koji ste isekli na polovine i dobro promešajte.