Pene u pesto sosu

Popularno jelo italijanske kuhinje, pasta, idealna je ukoliko želite da oduševite drage osobe ukusnim i laganim obrokom.

06-06-2015

|

07:57

Popularno jelo italijanske kuhinje, pasta, idealna je ukoliko želite da oduševite drage osobe ukusnim i laganim obrokom.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:26.2.2014. - 13:10:00

pene
(Foto:Subbotina Anna,Bigstockphoto)

Sastojci:
- 600 g testenine     
- 12 čenova belog luka    
- 6 kašika bosiljka     
-  3 kašike ovčijeg kačkavalja     
- 3 kašike parmezana     
- 12 komada čeri paradajza    
- 6 kašika maslinovog ulja

Priprema: Za pesto sos istucajte u avanu beli luk i bosiljak dok smesa ne postane kašasta ili ih ispasirajte u blenderu. Dodajte sir i, kap po kap, maslinovog ulja. Stalno mutite dok sos ne dobije željenu gustinu. Skuvanu i oceđenu vruću testeninu začinite pestom, dodajte paradajz koji ste isekli na polovine i dobro promešajte.