Pečeni hleb sa lukom i sirom

Za pripremu ovog hleba biće vam potrebno 15-ak minuta, a osvojiće vas na prvi zalogaj.

06-06-2015

|

12:49

Za pripremu ovog hleba biće vam potrebno 15-ak minuta, a osvojiće vas na prvi zalogaj.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 26.1.2015. - 10:00:00

Pečeni hleb sa lukom i sirom
(Foto: Bigstockphoto/Vankad)

Sastojci:
 - 100 g slanog putera
 - 1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna
 - 3 do 4 čena pasiranog ili sitno iseckanog belog luka
 - 50 g lako topljivog sira
 - 2 kašike maslinovog ul
Priprema: Za ovu vrstu hleba, najbolje je ako imate stari hleb, ali može se koristiti i svež. Seći hleb na šnite. U šerpicu staviti puter i 2 kašike maslinovog ulja i pustiti da se puter otopi, dodati pasirani beli luk i pržiti ga sa puterom ,skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi i tek onda dodati peršun, pa sve promešati zajedno. Kašikom uzimati otopljen puter, koji je izmešan sa pasiranim belim lukom i peršunom i stavljati između šnita hleba, premazati. Lako topljivi sir po želji iseći na manje i tanje parčiće i ugurati ih između šnita već premazanog hleba. Tako pripremljen hleb zaviti u alu foliju, staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni i zagrejati samo dotle dok se sir ne otopi.