
Pečena piletina u pivu
Fantastična ideja za ručak...
24-03-2025
|13:55
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
1 pile – 2 kg
500 ml piva
1 glavica crnog luka
beli luk u granulama ili glavica sitno iseckanog belog luka
100 – 150 ml maslinovog ulja
4 kašike senfa
2 kašike suvog začina
3 kašike soli
biber po ukusu
Priprema:
U pile direktno ubaciti so i pola mere suvog začina i belog luka. Ostaviti preko noći da upije. Sledećeg dana ostatak luka dodati pivu, pa dodati tome senf, ulje i ostale začine. U dublju posudu staviti pile, da pile bude knap u posudi, pa preliti sa pola ove smese. Prekriti folijom i ostaviti još dva sata da stoji u frižideru. Pile izvaditi i ostaviti da odstoji da dostigne sobnu temperaturu. Pile staviti u vatrostalnu tepsiju ili pleh i prkriti folijom Uključiti rernu na 200 stepeni i staviti pile da se peče 20 minuta. Prevrnuti pile, pa preliti ostatkom smese koju ste napravili. Za pola sata okrenuti pile još jednom i ostaviti da zapeče još deset minuta.
PRIJATNO!