Pasta Primavera

Odličan recept za današnji ručak!

06-06-2015

|

04:31

Odličan recept za današnji ručak!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 31.1.2014. - 14:08:00

Pasta Primavera
Foto:(simplebites)

Sastojci:
- 340 g špageta od celog zrna pšenice,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 3 čena belog luka,
- 1/2 kg čeri paradajza,
- 340 g špargle, iseckane,
- 1 srednja tikvica,
- 1/4 šolje vode,
- so,
- 1 srednja šargarepa, izrendana,
- 2 kašike izrendanog parmezana,
- 2 kašike svežeg limunovog soka,
- svež bosiljak za dekoraciju

Priprema:
Stavite spagete da se kuvaju, a u međuvremenu propržite luk i beli luk 2-3 minuta. Dodajte paradajz, i dinstajte 5 minuta, dok ne omekša. Ubacite tikvicu, šparglu, nalijte vodom i posolite. Poklopite i kuvajte 5-7 minuta, dok paradajz ne krene da puca. Umešajte šargarepu, pa onda tu mešavinu ubacite u šerpu gde u koju ste vratili oceđene špagete. Ostavite malo vode od kuvanja u šerpi. Dodajte parmezan, limunov sok i malo soli. Poslužite toplo, ukrašeno bosiljkom.