Pasta Carbonara
Italijanski specijalitet koji je postao popularan sredinom 20. veka, jednostavan je za pripremu i oduzeće vam svega 20 minuta vremena.
03-06-2015
|16:18
Italijanski specijalitet koji je postao popularan sredinom 20. veka, jednostavan je za pripremu i oduzeće vam svega 20 minuta vremena.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:13.1.2014. - 12:25:00
(Foto:debtfreecashedupandlaughing)
Sastojci:
- 200g špageta
- 150gr mesnate slanine, svinjske pečenice ili dimljenog svinjskog vrata
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 žumanca
- 2dcl kisele pavlake
- 1 čen belog luka
- po ukusu biber
- so
- seckani peršun
- malo rendanog parmezana
Priprema: U kipuću, predhodno posoljenu vodu, staviti špagete da se kuvaju. U isto vreme, na dve kašike maslinovog ulja propržiti sitno seckanu slaninu, svinjsku pečenicu ili dimljeni svinjski vrat dok ne porumeni i ne postane blago hrskavo. Potrebno je oko 5 minuta. Pred sam kraj, dodati propasiran čen belog luka i promešati. U posebnoj posudi dobro izmešati žumanca sa kiselom pavlakom, dodati peršun, mleveni biber i malo soli. Ovu mesu uliti u tiganj sa dinstanom svinjskom pečenicom i mešati dok ne proključa - oko 2 minuta, i odmah skloniti sa vatre. Za to vreme bi trebalo da su i špagete gotove. Procediti ih i sipati u veću, dublju činiju. Preliti ih prelivom (ostavite 2-3 kašike za kraj, kako bi prelili time celu porciju) i dobro izmešati, kako bi se špagete i preliv dobro sjedinili. Gotove špagete prelijte ostatkom preliva i prstohvatom suvog usitnjenog peršuna.