Pariska torta
Ovaj lagani i kremasti desert će od vas napraviti vrhunskog poslastičara.
06-06-2015
|05:18
Ovaj lagani i kremasti desert će od vas napraviti vrhunskog poslastičara.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.3.2014. - 12:39:00

Foto:(bigstock foto:arenacreative)
Sastojci:
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 40 g kakao praha
- Za fil:
- 1.5 l slatke pavlake
- 150 g čokolade
- 250 g šećera
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.
Za fil: kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini.
Filovati u tri sloja i sa strane.