Paprike sa sirom i slaninom
Ovo jelo obradovaće sve istinske gurmane.
06-06-2015
|04:40
Ovo jelo obradovaće sve istinske gurmane.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 16.3.2015. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/ Fotokris)
Sastojci:
- 5 paprika
- 500 gr sira
- 300 gr dimljene slanine
- 1 kašičica origana
- 500 ml paradajz sosa
- 3 jaja
- 200 gr kačkavalja
- 3 čena belog luka
Priprema: U posudu staviti mrvljeni sir, dodati jaja, posoliti i promešati. Paprikama odstraniti peteljke i semenke, dobro oprati i napuniti ih nadevom od sira. Napunjene paprike poređati u nauljenu tepsiju, čije smo dno prekrili šnitama slanine. Preostali fil naneti na paprike i poprskati ih uljem. Peć 15 minuta na 200 stepeni. U veći sud sipati paradajz sos, dodati sitno seckani beli luk, origano, biber. Zapečene paprike preliti pripremljenom smešom i preko paprika narendati kačkavalj. Preko kačkavalja poređati preostalu slaninu. Vratiti u pećnicu i peći još 15 minuta.