Pad Thai: Testenina sa povrćem

Kombinacija testenine, povrća i mesa u sosu od kikirikija osvežiće vašu trpezu. Unesite malo egzotike u vaš jelovnik.

04-06-2015

|

13:13

Kombinacija testenine, povrća i mesa u sosu od kikirikija osvežiće vašu trpezu. Unesite malo egzotike u vaš jelovnik.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 26.11.2014. - 13:20:00

Pad Thai: Testenina sa povrćem
(Foto: Bigstockphoto/flashon)

Sastojci:
Sos
 - 3 pune kašike putera od kiririkija
 - 1 šolja vrele vode
 - 1 kašika ljutog sosa
 - 2 kašike susamovog ulja
 - po želji pola kašičice mlevenog đumbira
Pad Thai
 - 250 gr testenine
 - 2 veća crna luka
 - 2 čena belog luka
 - 1 šolja pečuraka
 - 1 manji brokoli
 - 1 paprika
 - 2 šargarepe
  - 1/2 šolje iseckanog kikirikija
  - po želji piletina
Priprema:  Skuvajte testeninu u vreloj vodi. Ostavite ih malo tvrđe (a la dente) je ćete ih na kraju dokuvati 2-3 minuta u sosu. U međuvremenu u najvećem tiganju koji imate prodinstati sitno iseckani luk na ulju. (Ukoliko dodajete piletinu, dodajte je sada, na izdinstan luk. Piletina treba da bude iseckana na komadiće). Dodati brokoli i pečurke, posolite i pržite na srednjoj vatri 3-4 minuta (dok se voda iz pečurki ne ispari). Dodati iseckan beli luk i papriku iseckanu na tanke štapiće i dinstati jos minut, Dok se povrće dinsta (korak 3 i 4), pripremite sos: u keramičkoj činiji otopite u vreloj vodi puter od kikirikija. Dodajte ljuti sos i susamovo ulje.  U izdinstano povrće dodajte izrendanu šargarepu, skuvanu testeninu i sos i 2-3 minuta prodinstajte, dok sos ne postane gust.