Pad Thai: Testenina sa povrćem
Kombinacija testenine, povrća i mesa u sosu od kikirikija osvežiće vašu trpezu. Unesite malo egzotike u vaš jelovnik.
04-06-2015
|13:13
Kombinacija testenine, povrća i mesa u sosu od kikirikija osvežiće vašu trpezu. Unesite malo egzotike u vaš jelovnik.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 26.11.2014. - 13:20:00
(Foto: Bigstockphoto/flashon)
Sastojci:
Sos
- 3 pune kašike putera od kiririkija
- 1 šolja vrele vode
- 1 kašika ljutog sosa
- 2 kašike susamovog ulja
- po želji pola kašičice mlevenog đumbira
Pad Thai
- 250 gr testenine
- 2 veća crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja pečuraka
- 1 manji brokoli
- 1 paprika
- 2 šargarepe
- 1/2 šolje iseckanog kikirikija
- po želji piletina
Priprema: Skuvajte testeninu u vreloj vodi. Ostavite ih malo tvrđe (a la dente) je ćete ih na kraju dokuvati 2-3 minuta u sosu. U međuvremenu u najvećem tiganju koji imate prodinstati sitno iseckani luk na ulju. (Ukoliko dodajete piletinu, dodajte je sada, na izdinstan luk. Piletina treba da bude iseckana na komadiće). Dodati brokoli i pečurke, posolite i pržite na srednjoj vatri 3-4 minuta (dok se voda iz pečurki ne ispari). Dodati iseckan beli luk i papriku iseckanu na tanke štapiće i dinstati jos minut, Dok se povrće dinsta (korak 3 i 4), pripremite sos: u keramičkoj činiji otopite u vreloj vodi puter od kikirikija. Dodajte ljuti sos i susamovo ulje. U izdinstano povrće dodajte izrendanu šargarepu, skuvanu testeninu i sos i 2-3 minuta prodinstajte, dok sos ne postane gust.