-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Moji Ljudi
- Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
- Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
- Oliver Dragojević - Sto To Bijese Ljubav
- Zdravko Čolić - Niceg Nije Bilo Izmedju Nas
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Otvoren prvi Muzej viskija u Beogradu
Beograd je postao prestonica viskija, bar na nekoliko meseci! Kako? Tako što je dobio svoj prvi Muzej viskija & bar na Dorćolu, u ulici Kneginje Ljubice 21.
12-07-2022 | 15:41 | Autor/Izvor: Naxi media-PROGLAS PR-Muzej viskija u Beogradu
Foto: Bigstock-Kasia2003
Otvaranju muzeja prošle nedelje prisustvovali su brojni ljubitelji i poznavaoci viskija, te javne ličnosti koji su uživali u letnjem ambijentu preuređene kuće iz davne 1888. godine u dobrim zvucima beogradskog benda "Girls, Boys and Toys".
Od 8. jula svaki posetilac imaće mogućnost da u okviru organizovanih tura proba dva ukusa viskija, uz različite čulne senzacije tokom probe. Cena ulaznice je 500 dinara, a posetioci mogu da budu samo punoletna lica. Ulaznice se kupuju u shop-u koji ima i ekskluzivnu ponudu majica, dukseva i drugih poklona. Radno vreme muzeja i shop-a je od 12 do 20h, s tim da ture počinju na svakih sat vremena od 13h.Prvi put van Irske, posetioci ovog nesvakidašnjeg muzeja imaju priliku da dožive deo ture iz čuvene Jameson destilerije u dablinskom Bow Streetu koja je jedna od najpoznatijih u svetu. Kroz neponovljivu turu stručni vodiči predstavljaju istoriju viskija od Mesopotamije do današnjih dana, kao i proces proizvodnje viskija, a prema tradiciji čuvene irske destilerije. U okviru muzeja nalazi se i 3D model tri bakarna kazana (potstila) koji zajedno predstavljaju jedinstveni proces trostruke destilacije, po kome je irski viski poznat širom sveta.
Pored posete muzeju posetioci će u posebno dizajniranom muzejskom Baru moći da probaju 25 različitih vrsta viskija koji će se služiti na pravi način za puno uživanje u čašici od 0,05l. Za sve one koji do sada nisu probali koktele od viskija sada imaju mogućnost da to urade u bašti ili lounge delu bara koji radi do ponoći i vikendom do 01h.Muzej viskija poziva sve punoletne goste iz cele zemlje da prošire krug svojih znanja i prijateljstava u narednih pet meseci, jer je otvoren samo do 1. decembra. U ovom periodu biće organizovani nastupi DJ-eva kao i žive svirke, koktel večeri, radionice irskog plesa, kao i specijalne noćne ture sa celebrity vodičima...
Istorija:
Reč viski potiče od starog irskog izraza „Uisce beatha” što znači „voda života”. Predstavlja kategoriju žestokih alkoholnih pića, koja nastaju destilacijom žitarica i čuvaju se u buradima ili bačvama napravljenim od hrastovog drveta. Najčešće se pravi od ječma, raži, ovsa, kukuruza, pšenice, a najpopularniji viski potiče iz Irske, Škotske i Sjedinjenih Američkih Država.
Irski viski je pitak i mek i odležava u hrastovom buretu minimum tri godine, a četiri od pet glavnih marki irskog viskija proizvodi se u Jameson destileriji Midlton. Originalni Irski viski se destiluje u tri kazana (tzv. potstila) i nema karakterističnu aromu. Američki viski u buradima starim značajno kraće i sadrži 51% kukuruza. Poslednjih decenija viski se vraća na puteve stare slave širom sveta, zahvaljujući standardizaciji proizvodnje, ali i inoviranju tradicionalne tehnologije kao što rade u Japanu. -
Pročitajte i...
Festival afričkog kratkog filma u Muzeju afričke umetnosti - 10. i 11. maja
Tokom vikenda 10. i 11. maja, Muzej afričke umetnosti u Beogradu, u saradnji sa Francuskim institutom i Međunarodnim zanzibarskim filmskim festivalom, organizuje Festival afričkog kratkog filma.
Luvr dobija novo lice: Više cene za turiste van EU i poseban prostor za Mona Lizu
Luvr, najposećeniji muzej na svetu, uskoro će proći kroz veliku transformaciju u okviru desetogodišnjeg projekta "Louvre Nouvelle Renaissance", najavljenog od strane francuskog predsednika Emanuela Makrona.
24Kitchen Piknik u Bašti: Bogata gastronomska ponuda uz sjajan muzički program
Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja! Manifestacija 24Kitchen Piknik u Bašti po treći put održaće se 2. i 3. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac.
24Kitchen Piknik u Bašti: Vikend za uživanje u vrhunskoj hrani i koncertima u prirodi!
Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja! Manifestacija 24Kitchen Piknik u Bašti po treći put održaće se 2. i 3. septembra u Botaničkoj bašti Jevremovac.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: