Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Boris Rezak - Andjeo

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Boris Rezak - Andjeo
  2. Oliver Dragojević - Za zivot me vezes samo ti
  3. Galija - Na tvojim usnama
  4. Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
  5. Bijelo dugme - Ako ima Boga
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 12. maj - 1 - Dodir noći
  2. 12. maj - 2 - Dodir noći
  3. 12. maj - 3 - Dodir noći
  4. Tamara Aleksić - Sreda - Mojih 50
  5. 11. maj - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Šejk od banane Šejk od banane

  Ukusan šejk od banane odličan je izbor da se zasladite tokom dana.

  Projice sa sirom i maslinama Projice sa sirom i maslinama

  Napravite ukusne projice koje možete jesti samostalno ili uz meze.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Zdravlje
  Vežbe disanja za opuštanje Vežbe disanja za opuštanje

  Ukoliko ste pod stresom, osećate premor i tenziju u mišićima, isprobajte ovu jednostavnu tehniku disanja, koja će vam pomoći da se opustite.

  Zeleni čaj saveznik zdravlja Zeleni čaj saveznik zdravlja

  Zeleni čaj ubraja se među najpopularnije čajeve i to nije bez razloga. Benefiti njegovog konzumiranja su višestruki.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.75 117.57 118.39
  CHF 106.38 107.13 107.88
  USD 96.64 97.33 98.01
 • Povezani članci
 • Otvaranje izložbe Vagabondo - ATOS ONGARO I DAMJAN ĐAKOV

  Otvaranje izložbe Vagabondo u utorak, 24. marta u 19h, u galeriji Canvas u Kosovskoj 16.
  06-06-2015 | 16:31 | Autor/Izvor:

  Otvaranje izložbe "Vagabondo" u utorak, 24. marta u 19h, u galeriji Canvas u Kosovskoj 16.

  Autor/izvor: Naxi media
  Datum objave:24.3.2015. - 11:10:00

  Otvaranje izložbe Vagabondo - ATOS ONGARO I DAMJAN ĐAKOV
  (Foto:Galerija Canvas promo)

  Na izložbi Vagabondo će biti predstavljeno 19 slika Atosa Ongara i Damjana Đakova, kao rezultat dugih godina družbe i isprepletanog stvaralačkog puta ova dva svetski priznata umetnika. Ideja izložbe je rezultat dugih godina družbe i isprepletanog stvaralačkog puta dva umetnika, Atosa Ongara (Athos Ongaro) i Damjana Đakova.

  Damjan Đakov je rodjen u Beogradu 1959. godine. Po završetku Akademije likovnih umetnosti u Beogradu Damjan odlazi u Italiju, i ubrzo izlaže po  privatnim galerijama i sajmovima u Italiji (1994 – velika izložba u Veneciji, sa učešćem Viktorije Koen, direktora Muzeja Moderne umetnosti u Bolonji) i Evropi, Njujorku (1992 – sa  učešćem Danila Ekera, direktora Muzeja moderne umetnosti u Trentu), a i u Beogradu (1999 – Muzej moderne umetnosti). Đakov je živeo je preko dvadeset godina u Italiji i nekoliko godina na Šri Lanki. Posle velikog uspeha Damjan Đakov se vraća u Srbiju gde i nastavlja svoj rad u ateljeu na Adi.

  Atos Ongaro je rođen u Veneciji 1947. godine. Prvu samostalnu izložbu održao je 1970. u galeriji Bertesca u Milanu. Posle toga sledi više samostalnih i grupnih izložbi (Milano, Firenca, Rim, Dusseldorf, Njujork,…). Ostvarivši veliki uspeh u vajarstvu i slikarstvu, Atos zbog ljubavi dolazi u Beograd, gde ostaje da živi i stvara u svom ateljeu u centru Beograda.

  Otvaranje izložbe Vagabondo - ATOS ONGARO I DAMJAN ĐAKOV
  (Foto:Galerija Canvas promo)

  Nekad deleći jedan atelje u Italiji, Damjan i Atos nastavljaju druženje i u Beogradu. A sad se, posle mnogo godina isprepletanog životnog i stvaralačkog puta, sreću na zajednickoj izložbi u galeriji Canvas.

  ZAŠTO VAGABONDO?

  Vagabondo, ludak, lakrdijaš (pajac), putnik, skitnica…
  Zero karta Tarot. Na arkanu karata se prikazuje čovek koji je zakoračio napred ali ne vidi ponor ispod njegovih nogu, na ramenu mu je skitnički prtljag a oko nogu se vije pas koju mu ne da da skrene u stranu…
  Vagabondo je nula referenca.Ispred samo sloboda i novi život, sloboda je tu neophodno stanje jer svešto je spolja i unutra, zastarelo je. Neophodan proboj u slobodu, čak i ako je to provalija.Vagabondo ne žali prošlost i ne plaši se pada preko ivice jer je njegov pad u stvari pad gore a ne dole…

  Otvaranje izložbe Vagabondo - ATOS ONGARO I DAMJAN ĐAKOV
  (Foto:Galerija Canvas promo)

  Vagabondo je putnik. On je uvek na putu. Pokret i osvajanje prostora za njega su smisao života, jer ako nisi na putu onda si na “margini’. Uvek je na putu,Vagabondo nema dom, njegov dom je ceo svet. On uvek prihvata tuđi način života ali je i uvek veran svojim korenima. Njegov dom je tačka gde je sve počelo. Vagabondo nosi u sebi i početak i kraj.

  Osvajajući prostor i vreme Vagabondo osvaja i dokazuje sebe, vođen potragom za ljubavlju, umetnošću, žeđu za nepoznatim… Njegov jedini pouzdani oslonac je osećaj vlastite slobode, a samim tim duh slobode je uvek iznad ponora.

  Vagabondo uvek rado prihvata one koji su spremni da dele sa njim put. On zna da se sreća osmehuje hrabrima, ali zna i o njenoj prolaznosti, tako da je saputnik uvek dobro došao. I znajući da nikad neće da stignu horizont, oni ponovo kreću na put, u susret novom, nepoznatom, a to i jeste njihovo prepoznavanje sebe u ovom svetu…