Oranž torta
Ko je za ukusnu oranž tortu?
03-06-2015
|15:15
Ko je za ukusnu oranž tortu?
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 4.8.2014. - 10:54:00
(Foto:bigstock/akekoksombigstock)
Sastojci:
Za koru:
- 4 jaja,
- 180 g margarina,
- 180 g šećera,
- 200 g brašna,
- 10 g praška za pecivo,
- 1 kašika kakao praha,
- 50 g čokolade za kuvanje.
Za fil:
- 2 jaja,
- 50 g šećera,
- 200 ml ceđenog soka od pomorandže ili đusa,
- 20 g želatina,
- 45 ml vode,
- 300 ml biljne pavlake,
- 2 pomorandže.
Priprema:
Umutite penasto šećer i margarin, pa uz stalno mućenje dodajte jedno po jedno jaje. Zatim sipajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu. Promešajte, razlijte u podmazan kalup i ispecite koru u rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta. Koru ohladite i presecite na dva dela. Umutite dva žumanca i šećer. Ulijte sok od pomorandže i promešajte. U činijici razmutite želatin sa malo vode i ostavite da odstoji. Zatim ga umešajte u krem. Umutite pavlaku, odvojite deo za dekoraciju, a ostatak sjedinite sa kremom. Belanca ulupajte u čvrst šaum i lagano sjedinite sa kremom. U kalup stavite jednu koru, rasporedite ohlađeni krem, preklopite drugom korom i ostavite da se stegne. Skinite kalup, pa ukrasite šlagom i kriškama pomorandže.